TJO Konsultatsioonid

Väike-Paala 1, 11415 Tallinn
Tel 665 9525
Faks 665 9521
info[at]tjo dot ee

Otsi:
EST ENG RUS

Login
Kasutajanimi:
Parool:
Unustasid parooli?
Registreeru

  Kasulik info

Erinevad toetused

Intervjuud

Nõuanded

   1-minuti õppetund: Mida on tootmisettevõttel õppida Vormel-1-st?
   1 minuti õppetund: Me ei tohi seda klienti kaotada
   1 minuti õppetund: Viska minema see pastakas...
   Operatiivne või strateegiline plaan
   ISO 9001:2015 toob uuendusi – III osa
   ISO 9001:2015 toob uuendusi – II osa
   Kas ruumipuudus tootmises on põhjus või tagajärg?
   Kas esimene „lean-vasikas“ peab ikka aia taha minema?
   Möödalaskmistest Lean põhimõtete ja tehnikate rakendamisel
   Partiitootmine vs ühe toote voog (one piece flow)
   Kiire tootevahetus SMED tehnikaga
   Lean-tehnikate rakendamise tase tootmisettevõtetes
   Juurpõhjuste analüüsi tööriistad ja 8D raport
   LEAN Manufacturing erinevate variatsioonidega
   Tark ei torma põhimõte tootmisettevõttes
   ISO 9001:2015 toob uuendusi – I osa
   ISO 9001 – kas ainult sertifikaadi pärast?
   Dokumendihalduse lahenduste uuring

Korduma kippuvad küsimused

Kasulikud tööriistad

Kasulikku lugemist

Standarditest

ISO 9001 käsiraamat

Artiklid

Enne 2002. a ilmunud artiklid



Firmast

Konsultatsioon

Koolitus

Kasulik info

Uudised

Kanban köögis


Oktoober 2010

Üldiselt on levinud arvamus, et tootmise mõjususe ja tõhususe parendamine, eriti Lean tööriistade kasutamine praktikas, on midagi keerukat ja hirmsat. Et seda müüti murda, toon välja ühe näite lihtsatest Lean tööriistade kasutamisest igapäevases elus.

Erinevalt paljudest kvaliteedi arendamise tööriistadest, mis nõuab keerukaid matemaatilisi kalkulatsioone, on Lean tööriistadeks lihtsad ja üldtuntud meetodid, mis aitavad lihtsustada protsesside keerukust, jääkide teket ning muuta asju lihtsamaks ja töökindlamaks.



Üks lihtne Lean tööriist, mis aitab muuta elu lihtsamaks ja vähendada kulusid, on kanban. Wikipedia pakub sõnale kanban järgmist vastet: "Kanban tähendab silti või tahvlit. See ei ole toorainete kontrollsüsteem vaid pigem planeerimissüsteem, mis aitab paremini planeerida, millal ja kui palju midagi toota". Kanban on lihtne signaalsüsteem, mida kasutatakse eelkõige vajalike meetmete käivitamiseks, et tagada vajalike toorainete, materjalide, varuosade jms olemasolu ning protsesside tõrgeteta toimimine. Kanban süsteemis kasutatakse tihti erinevaid tähistusmeetodeid toorainete vajaduse tähistamiseks, näiteks kanban ruudukesi, golfipalle, tühje kaste, või tühja kohta tooraine jaoks ettenähtud kohas.

Selleks, et paremini selgitada kanban süsteemi olemust, ning seda, kuidas lihtsate meetoditega on võimalik muuta oma elu lihtsamaks ja vähendada kulusid, püüan tuua ühe lihtsa näite reaalsest elust.

Minu lemmiktoit hommikuti on praemuna peekoniga, valmistan seda vähemalt kord nädalas. Kindlasti ei meeldiks kellelegi  vajalike komponentide puudumise korral  kohe poodi joosta. Kuidas siis tagada alati vajalike koostiskomponentide olemasolu?

1. Alati võib peekonit ja mune poes käies igaks juhuks ette osta. Selle võimaluse miinuseks on aga suured kulud ning toiduainete piiratud säilivusaeg.
2. Teise võimalusena on välja mõelda kontrollsüsteem, mis hoiatab, kui vajalike komponentide varu väheneb ning tekib vajadus varude täiendamise järele.

Teiseks lahenduseks ongi kanban süsteemi rakendamine. Selle asemel, et tooteid igaks juhuks poest osta, tasuks hoida külmikus alati vajalikku varu. Selleks hoian ma alati kapis läbipaistvas riiulis munarestis 10 muna ja 2 pakki peekonit. Protsess iseenesest on järgmine:
1. samm - Kui tekib plaan valmistada hommikusöögiks mune ja peekonit, kulub selleks 5 muna ja 1 pakk peekonit.
2. samm - Külmikus on erinevate toiduainete asukohad määratud, kui eemaldada peekonipakk riiulilt, siis jääb selle aesemele tühi koht. See on signaal selleks, et et lisada uue paki ostmise vajadus poe ostude nimekirja. Selleks on külmiku uksel olev kirjutustahvlike.
3. samm - Kui kasutatakse ära 5 muna, siis jäävad selle asemele munaresti tühjad kohad, mis on samuti kanbani signaal selleks, et lisada kanamunade 6-paki ostmise vajadus ostunimekirja.
4. samm - Järgmise suurema poeskäigu ajal, mis toimub enamasti kord nädalas, ostetakse kindlasti ka kuuene pakk kanamune ja pakk peekonit, et tasakaalustada eelmainitud komponentide varusid ning täita külmikus vastavad tühjad kohad. Samal ajal kustutatakse külmiku uksel olevast ostunimekirjast vastavad komponendid.

Nende sammude abil saame tagada, et vajalikud komponendid oleksid külmikus alati olemas. Kindlasti tekkisid hoolikamal lugejal mõned küsimused, näiteks:

  • Miks hoida külmikus 10 kanamuna ja kahte pakki peekonit, kas ei piisaks poole vähemast?  - Vastan siinkohal, et alati tuleb arvestada võimaliku varuga, näiteks juhul, kui tahaks valmistada antud toitu poeskäigu  vahelisel ajal 2 korda või tekib vajadus valmistada toitu rohkem kui kehele inimesele.
  • Kui toidu valmistamiseks kulus 5 muna, siis miks ostetakse poest asemele 6? - Vastus on lihtne, poes müüakse mune vaid kuueses ja kümneses pakis. Samuti ei ole harvad juhud, kus äparduste tõttu mõni muna maha kukub.

Süsteem on iseenesest väga lihtne ning seda rakendatakse rutiinsete toimingutena erinevates valdkondades, seda ise märkamata. Näiteks kontoritarvete varumine kontoris, müügikaupade hankimine kaupluses jne, kus ilmselt enamik ettevõtjaid hangib vajalikud tarvikud ja materjalid enne seda kui varud on täiesti otsas. Varude hindamiseks ja analüüsiks kasutatakse väga erinevaid meetodeid. Kindlasti aitab see tagada protsesside tõrgeteta toimimise ning lihtsustada elu kõigi jaoks.

Põhjalikumalt on kanbani metoodikast juttu koolitusel Tõmba-tootmine ja kanban süsteemid, mis on üks osa koolitusprogrammist Lean tootmise praktiline rakendamine


TJO Konsultatsioonid

Lugege ka meie teisi nõuandeid