TJO Konsultatsioonid

Väike-Paala 1, 11415 Tallinn
Tel 665 9525
Faks 665 9521
info[at]tjo dot ee

Otsi:
EST ENG RUS

Login
Kasutajanimi:
Parool:
Unustasid parooli?
Registreeru

  Koolitus

TJO koolituskalender

Efektiivse tootmise edulood 2017

LEAN-tehnikate koolitusprogramm 2017 II

Kvaliteedijuhi arenguprogramm 2017 II

Tootmisjuhi arenguprogramm 2017 II

Tootmisjuhi arenguprogramm 2017 I

LEAN-mõtteviis ja levinumad tehnikad

LEANi rakendamise praktilised õppetunnid tootmisettevõttes

5S süsteem tootmisettevõttes

Lean Six Sigma Yellow Belt koolitusprogramm

Kvaliteedijuhi arenguprogramm 2017 I

ISO 22301 nõuetele vastav talitluspidevuse juhtimissüsteem

ISO 45001le vastav TTO-juhtimissüsteem

Protsesside parendamine 6 sigma abil

Lean 6 sigma Green Belt koolitusprogramm 2017 I

LEAN tehnikate arenguprogramm 2016-2017

Tootmisjuhi arenguprogramm 2016 II

Kvaliteedijuhi arenguprogramm 2016 II

Lean põhimõtete rakendamine teeninduses

Lean mõtteviis ja tehnikad kontoris

Lean põhimõtete rakendamine tootmises, lean mäng

Võtame raiskamised kontrolli alla

Tasuta koolitus: lean 6 sigma juhtidele

Tasuta koolitus: lean mäng

Mis muutub ISO 9001:2015 standardis

Mis muutub ISO 14001:2015 standardis

Riskijuhtimise sisu ja levinumad meetodid

Kvaliteedijuhi arenguprogramm 2016 I

Tootmisjuhi arenguprogramm 2016 I

Lean 6 sigma Green Belt koolitusprogramm 2016 I

Lean tehnikate arenguprogramm 2016 I

Lean 6 sigma ei ole raketiteadus

Kuidas suurendada tootmise efektiivsust

Lean'i sisu lihtsalt ja praktiliselt

Koolituse tellimine kingitusena

Soovin tellida sisekoolitusi



Firmast

Konsultatsioon

Koolitus

Kasulik info

Uudised

TOIDUHÜGIEENI PÄDEVUSKOOLITUS


Koolitus on mõeldud toidukäitlemisettevõtte enesekontrollisüsteemi toimivuse eest vastutavatele töötajatele, nagu tehnoloog, kvaliteedijuht jt, kes korraldavad ka töötajate regulaarse hügieenikoolituse läbiviimist.
Kahepäevase koolituse raames  tutvustatakse põhjalikult toiduhügieeni põhitõdesid ja selle eiramisega kaasnevaid ohte, enesekontrollisüsteemi nõudeid ning  enamlevinud toidunakkuste tekitajaid.
Koolituse tulemusena on osaleja võimeline oma ettevõttes iseseisvalt läbi viima toidualastes õigusaktides nõutud perioodilisi töötajate hügieenikoolitusi ning juhtima HACCP töörühma.

 


Seminar aitab vastata järgmistele küsimustele:

  • Millised on toidu tootmist reguleerivad õigusaktid ja kuidas neid leida?
  • Kuidas luua ja tagada efektiivselt toimiv enesekontrollisüsteem?
  • Millised on toiduga kaasnevad ohud, kuidas neid hinnata?
  • Millised on toidus enimlevinud patogeenid, ning kuidas saastumist vältida?
  • Millised on toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus?

Koolitusel käsitletakse järgmisi teemasid:

  • Toidu tootmist reguleerivad õigusaktid
  • Toiduhügieeni põhitõed
  • Heast hügieenist tulenev kasu
  • Puuduliku hügieeniga kaasnev kahju
  • Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Käitlemisettevõtte infrastruktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine, desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje
  • Personali hügieen
  • Enesekontrollisüsteem, HACCP
  • Toitu käsitleva töötaja kohustused ja vastutus
  • Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
  • Biokiled: olulisus, teke, seos sanitatsiooni korraldusega ning biokilede ellimineerimine
  • Toiduainete põhilised toidupatogeenid, nende levik ja kasv
  • Mikrobioloogilise saastumise vältimine
  • Toiduviirused
  • Proovide võtmise põhimõtted
  • Säilivusaja määramine, selle pikendamine, milliseid aspekte seejuures arvestada.

Seminari eesmärgiks on suurendada osaleja teadlikkust ja vastutustunnet, et tagada ohutu toidu tootmine.

Koolitus lõpeb eksamiga, mille eduka sooritamise korral väljastatakse osalejale Toiduseaduse §29 ning EÜ määruse 852/2004 II lisa XII ptk-s nõutud töötajate toiduhügieenialase juhendamise pädevust tõendav tunnistus.
 
Tutvu ka teiste toiduohutusega seonduvate koolitustega: