TJO Konsultatsioonid

Väike-Paala 1, 11415 Tallinn
Tel 665 9525
Faks 665 9521
info[at]tjo dot ee

Otsi:
EST ENG RUS

Login
Kasutajanimi:
Parool:
Unustasid parooli?
Registreeru

  Koolitus

TJO koolituskalender

Efektiivse tootmise edulood 2018 II

Lean Six Sigma Green Belt Koolitusprogramm 2018 II

Tootmisjuhi arenguprogramm 2018 II

Kvaliteedijuhi arenguprogramm 2018 II

ISO 45001 - millised on uuendused?

Tootmisjuhi arenguprogramm 2018 I

Kvaliteedijuhi arenguprogramm 2018 I

Lean Six Sigma Green Belt koolitusprgramm 2018 I

Efektiivse tootmise edulood 2018 eelhuvi registreerimine

LEAN-tehnikate koolitusprogramm 2017 II

Tootmisjuhi arenguprogramm 2017 II

LEANi rakendamise praktilised õppetunnid tootmisettevõttes

5S süsteem tootmisettevõttes

Lean Six Sigma Yellow Belt koolitusprogramm

ISO 22000:2018le vastav toiduohutuse juhtimissüsteem

ISO 45001le vastav TTO-juhtimissüsteem

Protsesside parendamine 6 sigma abil

Lean põhimõtete rakendamine teeninduses

Lean mõtteviis ja tehnikad kontoris

Lean põhimõtete rakendamine tootmises, lean mäng

Võtame raiskamised kontrolli alla

ISO 22000 standardi uuendused

Mis muutub ISO 9001:2015 standardis

Mis muutub ISO 14001:2015 standardis

Riskijuhtimise sisu ja levinumad meetodid

Lean 6 sigma ei ole raketiteadus

Kuidas suurendada tootmise efektiivsust

Lean'i sisu lihtsalt ja praktiliselt

Koolituse tellimine kingitusena

Soovin tellida sisekoolitusi



Firmast

Konsultatsioon

Koolitus

Kasulik info

Uudised

TOIDUHÜGIEENI SISEKOOLITAJA KURSUS



Koolitus on mõeldud toidukäitlemisettevõtte enesekontrolli toimivuse eest vastutavatele isikutele (nagu tehnoloog, kvaliteedijuht jne), kes vastutavad ka töötajate regulaarsete hügieenikoolituste läbiviimise eest. Koolitus annab vajaliku ettevalmistuse ka suvisel hooajal ajutiselt tööle võetavatele isikutele vajaliku koolituse läbiviimiseks.
Kahepäevase koolituse raames tutvustatakse põhjalikult toiduhügieeni põhitõdesid ja selle eiramisega kaasnevaid ohte, mis on kombineeritud pedagoogiliste ning psühholoogiliste aspektidega. Eesmärgiks on koolitatavatele hügieeninõuete võimalikult tulemuslik teadvustamine.
Koolituse tulemusena on osaleja võimeline oma ettevõttes iseseisvalt läbi viima toidualastes õigusaktides nõutud perioodilisi töötajate hügieenikoolitusi.

Koolitus aitab vastata järgmistele küsimustele:

  • Millised on toiduga kaasnevad ohud, kuidas neid hinnata?
  • Millised on toidus enimlevinud patogeenid, ning kuidas saastumist vältida?
  • Miks töötajad ei taha täita toiduhügieeni reegleid?
  • Mida teha, et neid reegleid järgitaks?
  • Millised on toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus?
  • Kuidas sisekoolitust tulemuslikult läbi viia?


Koolitusel käsitletakse järgmisi teemasid:

  • Eeldused eduka koolituse läbiviimiseks  
  • Toiduhügieeni põhireeglid
  • Heast hügieenist tulenev kasu
  • Puuduliku hügieeniga kaasnev kahju
  • Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Käitlemisettevõtte infrastruktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine, desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje
  • Personali hügieen
  • Enesekontrollisüsteem, HACCP
  • Toitu käsitleva töötaja kohustused ja vastutus
  • Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
  • Biokiled: olulisus, teke, seos sanitatsiooni korraldusega ning biokilede elimineerimine
  • Toiduainete põhilised toidupatogeenid, nende levik ja kasv
  • Mikrobioloogilise saastumise vältimine
  • Toiduviirused


Koolituse eesmärgiks on suurendada osaleja hügeenialast teadlikkust ning võimet oma teadmisi paremini edasi anda.

Koolitus lõpeb eksamiga, mille eduka sooritamise korral väljastatakse osalejale pädevust tõendav tunnistus. Toiduseaduse §29 ning EÜ määruse 852/2004 II lisa XII ptk-s nõutud töötajate toiduhügieenialase pädevuse tagamiseks. 
 
Tutvu ka teiste toiduohutusega seonduvate koolitustega: